Zelf je pompoenen kweken

Zelf je pompoenen kweken

Zelfgemaakte pompoensoep is een heerlijk gerecht. Je kunt het eten als hoofdgerecht, maar het is ook een prima bijgerecht. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om zelf pompoensoep te maken. Om de soep nog meer van jezelf te maken kun je er voor kiezen om zelf je pompoenen te kweken. Ook dit is namelijk helemaal niet moeilijk en hoe leuk is het om je eigen verbouwde groente te verwerken in een gerecht. Wij leggen je graag uit hoe je zelf pompoenen kunt kweken.

Het zaaien van de pompoenen

Er zijn verschillende soorten pompoenen die je kunt zaaien. De flespompoen en een Hokkaido pompoen zijn het beste geschikt voor de soep. Je kunt deze zaden op veel plekken kopen, je kunt kiezen voor gewone zaden, maar er zijn ook biologische tuinzaden beschikbaar...

Lees verder

pompoensoep met gember

pompoensoep met gember

Pompoensoep is ontzettend lekker, prachtig oranje van kleur, en ook nog eens gezond. Het is een gerecht dat je meteen in warme herfstsferen brengt. Hieronder vind je een bijzondere variant, met gember en sambal. Dit geeft een licht pittige smaak aan je soep. Geniet ervan.

Koolhydraatarm eten kan de oplossing zijn tegen vele klachten. Vind hier meer informatie en koolhydraatarme recepten
Lees verder

Pompoensoep kokosmelk

Pompoensoep kokosmelk

Deze heerlijke soep is lekker romig en zacht door de toevoeging van kokosmelk. Een lekkere combinatie die het nog net een beetje extra speciaal maakt.

Lees verder

Pompoensoep basisrecept

Pompoensoep maken basisrecept Voor elke gerecht heb je een basis waaraan je je vaak dient te houden. Met deze ingrediënten en stappen maak je een begin. Lekker om zo te eten maak ook een goede start voor eigen ideeën en smaken. Lees verder