Pompoensoorten


Voor een lekkere soep wil je natuurlijk wel de juiste pompoensoort gebruiken. Daarom helpen wij je een handje mee en leggen uit welke soorten er zijn en waar jij ze het beste voor kan gebruiken! 

 

Flespompoen-butternut-squashFlespompoen of butternut squash

De flespompoen is er een die je vaak tegen zult komen in de supermarkt en daarom bij veel mensen bekend. Oranje van binnen en met een crèmekleurige schil. De naam is gebaseerd op de vorm die veel lijkt op een fles of peer. Deze soort heeft een licht nootachtige smaak en weegt 1 tot 2 kilo. Naast salades of ovengerechten is deze soort goed geschikt voor een lekkere soep!

 

 Red kuri squash of Hokkaido pompoenRed kuri squash of Hokkaido pompoen

Een tweede bekende uit de supermarkt is de Red kuri squash of Hokkaido pompoen. Deze kleine soort heeft een diep oranje kleur en weegt tussen de 500 gram en 2 kilo. Het is een soort die veel gegeten wordt waarbij de schil ook eetbaar is.

 

Reuzenpompoen

Naast deze kleinere pompoenen kennen we ook nog de reuzenpompoen. Bekend van de Halloween feestjes en grote gewicht. De kleinere soorten hebben over het algemeen en daarom worden de reuzenpompoenen minder gebruikt bij het maken van soep. Wel leuk als decoratie of als wedstrijd wie de grootste kan groeien. Ze kunnen wel 70 kilogram zwaar worden en dit met een meter doorsnee.